• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

Seeking Help Channels lagging issue in Sun direct

Bharath Raj S

Registered
Joined
26 Jun 2022
Messages
9
Reaction score
10
Why all channels are lagging like audio and video stuck at same time in Sun direct ( once in a while for every hour in a day )
 

Sivabhaskar

Sun Direct Expert
Contributor
Joined
23 Feb 2018
Messages
413
Solutions
1
Reaction score
480
N6772B by coship
.
This is an old model (first introduced in 2014).

I believe you need to upgrade your STB. The new boxes do not have this freezing issue.

Option to upgrade the STB is available in the Sun Direct website/app.

 

Sivabhaskar

Sun Direct Expert
Contributor
Joined
23 Feb 2018
Messages
413
Solutions
1
Reaction score
480
Which is latest model number of stb released
.
The latest model that I know of is HSG003 (SD box). This box comes with HDMI pin. I don't think it has the traditional 3 pin RCA connector. So, make sure that your TV has a HDMI pin. If it does not, let the Sun Direct technician know about it, so that they could get you a slightly older model that still has the 3 pin option. I am using such a box, and it works fine (Model: S32201).

The latest HD box model that I know of is HSG200.

Note that there could be other newer models released for both SD and HD.
 

Bharath Raj S

Registered
Joined
26 Jun 2022
Messages
9
Reaction score
10
.
The latest model that I know of is HSG003 (SD box). This box comes with HDMI pin. I don't think it has the traditional 3 pin RCA connector. So, make sure that your TV has a HDMI pin. If it does not, let the Sun Direct technician know about it, so that they could get you a slightly older model that still has the 3 pin option. I am using such a box, and it works fine (Model: S32201).

The latest HD box model that I know of is HSG200.

Note that there could be other newer models released for both SD and HD.
HSG003 can run hd packs ?


HSG200 can run sd packs ?

My tv has hdmi input

 

Sivabhaskar

Sun Direct Expert
Contributor
Joined
23 Feb 2018
Messages
413
Solutions
1
Reaction score
480
HSG003 can run hd packs ?


HSG200 can run sd packs ?

My tv has hdmi input
.
I don't think SD boxes can run HD base packs, HD add-on packs, or even individual HD a-la-carte channels. I am not 100% sure though.

HD boxes can definitely run SD base packs, SD add-ons, and SD a-la-carte channels. My parents are using it that way (Tamil Value Pack + HD Tamil Mini Pack).
 
Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock