• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

Firmware update for optical port in Tata sky binge plus

dinesh2358

Registered
Joined
21 Jul 2021
Messages
18
Reaction score
1
Hi,
I recently purchased Tata sky binge plus but they informed me that optical audio option is not enabled yet. There's an optical port it won't work unless and until Tata sky releases a firmware update for it. I wanted to connect Tata sky binge plus to soundbar using optical. Anyone knows when does Tata sky releases firmware update to enable optical.
 

dinesh2358

Registered
Joined
21 Jul 2021
Messages
18
Reaction score
1
Hi,
I'm using Tata sky binge plus STB. I tried connecting STB to soundbar using optical cable but no sound output. I checked in settings to enable optical sound output but there's no such settings. I called Tata sky customer support. They informed me that the option of digital optical is not enabled and it will be enabled in future updates. Is it true?
 

Anish Pai

Contributor
Joined
1 May 2011
Messages
4,754
Reaction score
6,973
I use Sony HT IV300 which is connected directly to Binge+ STB via Optical SPDIF Port and i get Dolby Audio on channels. Its working perfect.

 

dinesh2358

Registered
Joined
21 Jul 2021
Messages
18
Reaction score
1
I use Sony HT IV300 which is connected directly to Binge+ STB via Optical SPDIF Port and i get Dolby Audio on channels. Its working perfect.
Hi, is there any setting in binge+ STB to enable optical? I have connected optical cable from binge+ box to soundbar but there's no sound output.
 

Anish Pai

Contributor
Joined
1 May 2011
Messages
4,754
Reaction score
6,973
Hi, is there any setting in binge+ STB to enable optical? I have connected optical cable from binge+ box to soundbar but there's no sound output.
There is no setting.

You have to select Use Recommended or use Dolby/Surround always in sound settings in STB.

Which Soundbar u have ???
 

Vadirocks

Contributor
Joined
21 Mar 2012
Messages
7,901
Solutions
2
Reaction score
15,873
There Is No Such A Firmware Or Settings Bro

Just Connect And Enjoy

If Still Have Problem, Check Cable

 

dinesh2358

Registered
Joined
21 Jul 2021
Messages
18
Reaction score
1
There is no setting.

You have to select Use Recommended or use Dolby/Surround always in sound settings in STB.

Which Soundbar u have ???
Hi, I have soundcore Infini pro. I connected and this time it worked. Sound was coming but it is too low now. Not sure why the volume is too low.
 

Mr.Bhat

Contributor
Joined
30 Apr 2011
Messages
6,368
Solutions
1
Reaction score
9,140
Hi, I have soundcore Infini pro. I connected and this time it worked. Sound was coming but it is too low now. Not sure why the volume is too low.
If ur sound bar is 2:1 then go to settings of Binge plus box -user settings-sound to PCM..
Hope this will work fine...
 
Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock