• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

How can I use my DishTv STB as FTA receiver....

mystic

Registered
Joined
8 Apr 2011
Messages
3,710
Reaction score
1,366
My DishTV STB is deactivated and not in use.
It is Zenega CD-1006S.
I want to use it as FTA receiver.
Can anybody help me in this regard.... :huh
 

quickboy

Registered
Joined
6 Aug 2011
Messages
136
Reaction score
201
mystic said:
My DishTV STB is deactivated and not in use.
It is Zenega CD-1006S.
I want to use it as FTA receiver.
Can anybody help me in this regard.... :huh

Buy a dish-freedom cam , do a factory reset of your stb, try adding dd-direct+ tps, If you cannot add, complain to TRAI about the STB being not interoperable, That is what Dish-tv is suggesting, THey have also provided complaint numbers of TRAI, on their website

see this link for gettng details for complaining against non-interoperable stb, Use the same number to complain about DISH-TV not allowing to add DD-Direct+ tps
http://www.dishtv.in/dish-freedom.aspx
 

mystic

Registered
Joined
8 Apr 2011
Messages
3,710
Reaction score
1,366
quickboy said:
mystic said:
My DishTV STB is deactivated and not in use.
It is Zenega CD-1006S.
I want to use it as FTA receiver.
Can anybody help me in this regard.... :huh

Buy a dish-freedom cam , do a factory reset of your stb, try adding dd-direct+ tps, If you cannot add, complain to TRAI about the STB being not interoperable, That is what Dish-tv is suggesting, THey have also provided complaint numbers of TRAI, on their website

see this link for gettng details for complaining against non-interoperable stb,
http://www.dishtv.in/dish-freedom.aspx
I did restore factory default ...
Now nothing working.. not even menu... :(
I don't want to use dish-freedom cam.
My dish not pointing towards NSS 6 at 95.0°E... :u
 

quickboy

Registered
Joined
6 Aug 2011
Messages
136
Reaction score
201
mystic said:
quickboy said:
mystic said:
My DishTV STB is deactivated and not in use.
It is Zenega CD-1006S.
I want to use it as FTA receiver.
Can anybody help me in this regard.... :huh

Buy a dish-freedom cam , do a factory reset of your stb, try adding dd-direct+ tps, If you cannot add, complain to TRAI about the STB being not interoperable, That is what Dish-tv is suggesting, THey have also provided complaint numbers of TRAI, on their website

see this link for gettng details for complaining against non-interoperable stb,
http://www.dishtv.in/dish-freedom.aspx
I did restore factory default ...
Now nothing working.. not even menu... :(
Exactly the point, Now call those TRAI numbers given by DISH-TV itself and complain that you cannot tune your stb,
(First call dish-tv itself, tell them there is this stb on which you want to install their CAM, well also tell them this stb wont allow you to add tps and tune,let us see what they answer )

Another trick is to remove the cable and start the stb, If it gives you the setting screen try changing the homeTP to 10990 V 27500 and tune

If nothing works call the TRAI numbers and complain, THat is what Dish-tv is recommending on the link above

If you point to nss-6, we know their tps will come, BUt no need to do it, can you post a screenshot of what happens when you remove cable and start the stb?
 

Vikram

Registered
Joined
3 Nov 2010
Messages
4,970
Reaction score
3,689
U can change it software By Rs.232 Null modem Cable For Fta Viewing Or Many Dishtv Dealer Change Stb Software @ Rs.200-250 So searching in Your local market.

 

mystic

Registered
Joined
8 Apr 2011
Messages
3,710
Reaction score
1,366
Vikram said:
U can change it software By Rs.232 Null modem Cable For Fta Viewing Or Many Dishtv Dealer Change Stb Software @ Rs.200-250 So searching in Your local market.
I need firmware ...... :(
 

mystic

Registered
Joined
8 Apr 2011
Messages
3,710
Reaction score
1,366
quickboy said:
mystic said:
quickboy said:
mystic said:
My DishTV STB is deactivated and not in use.
It is Zenega CD-1006S.
I want to use it as FTA receiver.
Can anybody help me in this regard.... :huh

Buy a dish-freedom cam , do a factory reset of your stb, try adding dd-direct+ tps, If you cannot add, complain to TRAI about the STB being not interoperable, That is what Dish-tv is suggesting, THey have also provided complaint numbers of TRAI, on their website

see this link for gettng details for complaining against non-interoperable stb,
http://www.dishtv.in/dish-freedom.aspx
I did restore factory default ...
Now nothing working.. not even menu... :(
Exactly the point, Now call those TRAI numbers given by DISH-TV itself and complain that you cannot tune your stb,
(First call dish-tv itself, tell them there is this stb on which you want to install their CAM, well also tell them this stb wont allow you to add tps and tune,let us see what they answer )

Another trick is to remove the cable and start the stb, If it gives you the setting screen try changing the homeTP to 10990 V 27500 and tune

If nothing works call the TRAI numbers and complain, THat is what Dish-tv is recommending on the link above

If you point to nss-6, we know their tps will come, BUt no need to do it, can you post a screenshot of what happens when you remove cable and start the stb?
Ok I will try to upload the SS after 11PM tonite.
 

Vikram

Registered
Joined
3 Nov 2010
Messages
4,970
Reaction score
3,689
Version ?

 

mystic

Registered
Joined
8 Apr 2011
Messages
3,710
Reaction score
1,366
Vikram said:
Version ?
Now nothing working. just one message coming.
How to find out version.
:huh

No com port in my lappy.
Can I use usb to serial converter for that. :huh
 

kramkumar

Contributor
Joined
22 Mar 2011
Messages
839
Reaction score
269
Vikram said:
U can change it software By Rs.232 Null modem Cable For Fta Viewing Or Many Dishtv Dealer Change Stb Software @ Rs.200-250 So searching in Your local market.

It should be RS32 or RS232 cable, not Rs.232. The meaning changes completely.
 
Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock