• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

Issue with HD channels with Dolby Digital/+

PRK

Contributor
Joined
31 Mar 2011
Messages
637
Reaction score
521
I have a problem with all HD channels with Dolby audio. Tata Sky remote is useless in these channels to change volume. I have to use my TV remote to change volume. This is a hassle because then when I change channels again I have to set volume. Does any one know solution for this
 

jdrocks

Contributor
Joined
16 Aug 2013
Messages
1,718
Reaction score
686
Xprkx said:
I have a problem with all HD channels with Dolby audio. Tata Sky remote is useless in these channels to change volume. I have to use my TV remote to change volume. This is a hassle because then when I change channels again I have to set volume. Does any one know solution for this

If you're just using TV audio, you don't need DD. So set your STB HDMI audio output to PCM in the settings. Then you can control volume with TS remote.
 

PRK

Contributor
Joined
31 Mar 2011
Messages
637
Reaction score
521
jdrocks said:
If you're just using TV audio, you don't need DD. So set your STB HDMI audio output to PCM in the settings. Then you can control volume with TS remote.

are you sure quality of sound will not change, my tv speakers give very good sound in this mode
 

kamalaravi

Registered
Joined
17 Jul 2011
Messages
47
Reaction score
12
Dolby digital plus will work only for those who connect home theatre systems thru optical out from Tata sky stb.am I right?


 

Rushabh

Registered
Joined
12 Jan 2016
Messages
24
Reaction score
1
It is because your tv doesn't support Dolby sound...set pcm in sound setting
 

PRK

Contributor
Joined
31 Mar 2011
Messages
637
Reaction score
521
jdrocks said:

I tried it, my TV gives awesome sound on Dolby digital+ with effects. But when I change to PCM it is very dull :(
 

Pam

Registered
Joined
14 Apr 2016
Messages
25
Reaction score
0
Xprkx said:
I tried it, my TV gives awesome sound on Dolby digital+ with effects. But when I change to PCM it is very dull :(


Same problem bro.. Sacrificing with pcm, you don't have universal remote? If yes then its easy to use both tv and stb with single remote..

 

jdrocks

Contributor
Joined
16 Aug 2013
Messages
1,718
Reaction score
686
Xprkx said:
I tried it, my TV gives awesome sound on Dolby digital+ with effects. But when I change to PCM it is very dull :(

OK, second option is if you have TS universal remote, programme the remote to control TV volume. Then you can set the STB at DD+ and use TS remote in univ mode to control TV volume.
 

jdrocks

Contributor
Joined
16 Aug 2013
Messages
1,718
Reaction score
686
kamalaravi said:
Dolby digital plus will work only for those who connect home theatre systems thru optical out from Tata sky stb.am I right?

No. Optical connection supports only upto DD 5.1 audio. For DD+, you need to use HDMI connection.
 
Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock