• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

Receiving FTA channels on Videocon d2h STB

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
By the by, What is the home frequency of Videocon D2h? 11480V28800, 8PSK, 2/3?
I have set to this parameters and tried. no success.
My 1st dish direction & Elevation is not like the direction of 2nd dish I set according to the QuickSat App. ???
Please assist me!
 
Last edited:

Kashish kumar

Registered
Joined
16 Jul 2020
Messages
33
Reaction score
18
Dear please consult with technician may be it is hardware or software problem
And check wires and lnb also. May be u r facing this problem....
 

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
Dear please consult with technician may be it is hardware or software problem
And check wires and lnb also. May be u r facing this problem....
Hi!
I have got the signal strength & quality. I have done the factory reset once again and selected one of the TP Frequencies which came in that screen and started to move the dish physically. at onepoint the signal came. Then pressed the Green scan button. It scanned and some 470 channels saved.
Only Home channel 1 & 2 and the d2h info channels are working.

BUT, when pressed 555, Murasu, now the message, "Insufficient balance" coming. Isn't it possible to receive free channels like "Murasu", "Siripoli" without recharge the STB Payment?
 

Johny

Contributor
Joined
1 Sep 2011
Messages
3,142
Reaction score
2,720
Those are the free channels in videocon, may be rajya sabha channel also.
 

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
Those are the free channels in videocon, may be rajya sabha channel also.
Hi Bro!
Now since I got the signal strength & quality and 470 channels are saved, my Videocon STB Hardware & Software are ok. But I want to know can't I receive the free channels like Murasu, Vasantham, Captain etc on this STB without recharge? Or to view these free channels on the VideoconSTB, we have to recharge? Already my balance is zero from 2 months back!
Please clarify.
Regards
 

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
Hi!
I have got the signal strength & quality. I have done the factory reset once again and selected one of the TP Frequencies which came in that screen and started to move the dish physically. at onepoint the signal came. Then pressed the Green scan button. It scanned and some 470 channels saved.
Only Home channel 1 & 2 and the d2h info channels are working.

BUT, when pressed 555, Murasu, now the message, "Insufficient balance" coming. Isn't it possible to receive free channels like "Murasu", "Siripoli" without recharge the STB Payment?
 

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
Hi!
A good news.
I have got the signal strength & quality. I have done the factory reset once again and selected one of the TP Frequencies which came in that screen and started to move the dish physically. at onepoint the signal came. Then pressed the Green scan button. It scanned and some 470 channels saved.
Only Home channel 1 & 2 and the d2h info channels are working.

BUT, when pressed 555, Murasu channel came but the message, "Insufficient balance" coming. Same thing happening to other free channels like Vasanth, Captain, Siripoli etc; My payment balance for this STB is zero with February 2021.
Isn't it possible to receive free channels like "Murasu", "Siripoli" without recharge the STB Payment?
Can any of our members who have succeeded help me?
 

Mahesan

Registered
Joined
30 Mar 2021
Messages
15
Reaction score
1
Hi dear members?
Shall I change the direction of the dish to any other satellite and try again?
Please advice me with your expertise !
Regards
 
Last edited:
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
SATFAN Receiving FTA Channels From Other Satellites With Dish TV HD Signal Receiver Dish TV 1
aanandh.pranav lookin for some1 to help me out in receiving fta channels at home Satellite Dish Setup 20
H Which Indians lucky fr receiving fta channels :: Discussion Satellite News & Updates 0
J Seeking Help Signal not receiving Tata Sky 2
R Seeking Help Not receiving few channels on single dish with Dish and DDFD STBs DD Free Dish 7
CarthikNaga Seeking Help channels 631 and 633 not receiving signals Tata Sky 2
Neel Seeking Help Stb not receiving software upgrade Tata Sky 5
TJ_DJ DDF Exclusive Receiving Software Update on airtel HD HEVC STB [Release 616] Airtel Digital TV HD 27
H Seeking Help How many total channels are you receiving on Yahsat @52e ? C Band & KU Band Reception 0
avipersistent MTunes HD not receiving in dishtv Dish TV 3
freedishlover HD channels I am receiving C Band & KU Band Reception 5
A KAONMEDIA STB not receiving signal properly Tata Sky 0
P not receiving signals Dish TV 1
DXer Channel No. 775 (Rengoni TV) not receiving Dish TV 3
M Not receiving HD channels Sun Direct 2
DXer Channel No. 775 & 779 not receiving Dish TV 7
A Problem in receiving yahsat in delhi C Band & KU Band Reception 6
R Delay in receiving signals D2H VS ADTV General DTH News & Discussions 2
freedishlover Receiving 67 tv channels of TURKSAT at 42°E C Band & KU Band Reception 13
DXer Receiving 250+ Channels in Telstar18 Satellite Channels Updates 14
khadimsayed My 4 Dishes and Receiving 6 SAT!! C Band & KU Band Reception 16
freedishlover Receiving 2 TP of Apstar 6 in Dehradun Using 60cm Dish General DTH News & Discussions 8
Satvijay Is there anyone receiving SS Music TV Channels News 0
sumedha Receiving Videocon D2H on Dreambox d2h (formerly Videocon d2h) 2
G Anyone Receiving Disney Jr. ? Dish TV 9

Similar threads

Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock