• Welcome to DreamDTH Forums
    An online community for the television enthusiasts!
    Log in or Register

Want to use same dth connection in two rooms

Hsingh77

Registered
Joined
25 May 2016
Messages
4
Reaction score
0
Folks,

I know it might seem like this is common query but I think my requirement is slightly different.

I would like to watch my tata sky in two rooms. I don't mind one time spend on another set top box and cabling but I don't want to subscribe to their multi-tv connection as I will be watching TV only in one of the rooms at a time and I don't watch TV that often only when there is some special live event.

Any solutions?

Thanks for help!

Harmeet Singh

 

Saj 007

Contributor
Joined
29 Jan 2015
Messages
9,885
Reaction score
10,810
Took another new connection is the only solution...
Otherwise you need to subscribe multi-tv connection...
 

Hsingh77

Registered
Joined
25 May 2016
Messages
4
Reaction score
0
Saj 007 said:
Took another new connection is the only solution...
Otherwise you need to subscribe multi-tv connection...
Thanks Saj!

I feel I am being charged twice for same content. I would have been okay to pay for it had both TV were being used simultaneously.

I was told by someone there's an option to do this without multi-tv subscription or new connection wherein if you change channel in one room it changes to same channel in the other room also. But haven't been able to get further details on it.

 

sam

Registered
Joined
19 Aug 2014
Messages
4,076
Reaction score
1,878
Hsingh77 said:
Thanks Saj!

I feel I am being charged twice for same content. I would have been okay to pay for it had both TV were being used simultaneously.

I was told by someone there's an option to do this without multi-tv subscription or new connection wherein if you change channel in one room it changes to same channel in the other room also. But haven't been able to get further details on it.
( in my home we have two tv's - 1 led & 1crt
& i connect HDMI cable to led TV from STB...
& we all watch TV in led TV only...

but when my relative brothers want to have fun in our house by watching cricket/movie/gec...

Then i connect 5meters of RCB cable from STB to CRT TV for my parents in another room...

& we watch in led TV in other room....)


* connect both tv's with STB
by using HDMI Cable for 1 TV
& by using long RCB cable for another TV

or

* buy HDMI Splitter & connect two TVs with two HDMI Cables
(one of the HDMI cables should be very long)

or

* buy RCB Splitter & connect two TVs with two RCB Cables
(one of the RCB cables should be very long)

*# only same channel can be viewed in both TVs
 

Hsingh77

Registered
Joined
25 May 2016
Messages
4
Reaction score
0
Hi Sam,

I don't want to go down the splitter options as rooms are about 20 ft apart and there is no internal wiring option.

Thanks for suggestion though.

Regards
Harmeet Singh

 

shinystar

Banned
Joined
18 Feb 2016
Messages
12
Reaction score
0
Hi,

Take an add on connection but that will be at a price if not than try a splitter with that you will have 1 or 2 connections possible.. Generally category 5 cable works good for such purpose. Commonly called as cat 5 cable ; it is twisted pair of wires that is used for transmission of signals. 
The only thing is that both the TVs will have the same channels running because of the same STB.(set top box)
 

jay vithlani

Contributor
Joined
30 Dec 2014
Messages
2,415
Reaction score
3,271
Hsingh77 said:
Folks,

I know it might seem like this is common query but I think my requirement is slightly different.

I would like to watch my tata sky in two rooms. I don't mind one time spend on another set top box and cabling but I don't want to subscribe to their multi-tv connection as I will be watching TV only in one of the rooms at a time and I don't watch TV that often only when there is some special live event.

Any solutions?

Thanks for help!

Harmeet Singh
Try their mobile tv to your another room beacuse they not take any charge.[emoji38]
 

shinystar

Banned
Joined
18 Feb 2016
Messages
12
Reaction score
0
I guess there is no solution for this. You will have to subscribe and pay for both the set top boxes.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Discussion Telugu and Tamil feed not available for &prive hd, &flex hd channels in airtel dth, even broadcaster telecasting with same languages for some movies Airtel Digital TV 0
K Discussion Which dth operator support record and watch same frequency channel while recording General DTH News & Discussions 4
acmedigitals same dth in different angle Tata Sky 17
tech_genie Mobile,Landline,Internet,DTH/CableTV from same operator? General DTH News & Discussions 0
S Hi, i was using airtel digital tv before 3 years ago and now i have shifted nd want to continue same connection but i forgot the registered mobile no. Airtel Digital TV 1
DreamDTH.com Article Tata Sky now charging for packs and channels dropped same day DreamDTH Articles Discussions 0
C DTH Updates Tata Sky now charging for same day add and drop Tata Sky 45
S Airtel Xtreme box with same account Airtel Xstream 1
A Same LCN for HD and SD channels on Dish Network USA Foreign DTH Services 0
DreamFan Zee News and Zee Hindustan are telecasting same schedule TV Channels News 4
S Discussion DishTV charges different price for same pack from different users Dish TV 6
heartbeat Please sum1 help me to change my mobile number i tried lot but still same Airtel Digital TV 2
Manu APN news and Nepal 1 airing same content TV Channels News 4
Abinmax Discussion Airtel Xstream Smart Box Picture Quality : Better than normal SD & HD box or same? Airtel Xstream 1
Raju lal Article Do Asianet, Asianet News and Asianet Digital belong to the same owner? Here is the answer DreamDTH Articles Discussions 3
JollyLNB Breaking Sony Max and Sony Max HD have changed their graphics (same logo) TV Channels News 44
Ravichandranj Is Tatasky waiving NCF charges for second multi tv in the same house Tata Sky 4
S Info added @002 same as info @003 Sun Direct 5
V Twice DD sports logo at Same position TV Channels News 3
S Breaking Pay channels are shown on DD free dish as free, why can’t the same be free on cable network?....TRAI is looking into it. General DTH News & Discussions 29
B Seeking Help Pack validity ends on 23rd. Should I recharge with same pack or wait till 29th? Sun Direct 14
Dinesh jain Breaking W.e.f. 25 Oct. "EPIC HD" to be Shutdown(SD Remain Same & Changing position IS 20 TO insat 4A). TV Channels News 33
DreamFan Good News CID is back on Sony TV at the same time slot from 22 September TV Shows & Programs 8
sandeep j Discussion M3 entertainment and fastway cinema on same slot Fastway Digital Cable TV 10
heartbeat Is it possible to register 2 different dishtv box with same mobile number? Dish TV 6

Similar threads

Top Bottom
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock