Sab TV Freezing

Discussion in 'Airtel Digital TV' started by sunveer, Apr 7, 2011.

  1. sunveer

    sunveer Registered

    Threads:
    285
    Messages:
    645
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Apr 7, 2011
    Location:
    New Delhi
    For about 2 weeks I am experiencing that Sab Tv is freezing like when it happens when signal is low.
    Is anyone experiencing the same?

    Signal Strength is fluctuating between 200 and 215 and BER: is fluctuating between 0.0E-7 and 1.0E-7

    I am on INSAT 4CR satellite.
     
  2. Bapun Raz

    Bapun Raz Staff Member Administrator

    Threads:
    6,275
    Messages:
    31,412
    Likes Received:
    35,026
    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    India
    R u using ses7 or insat4cr?:thinking:
     
  3. sunveer

    sunveer Registered

    Threads:
    285
    Messages:
    645
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Apr 7, 2011
    Location:
    New Delhi
    I have already told in my thread INSAT 4CR[hr]
    Till now my realignment has not been done, though I sent request 1 month before.
     
  4. Bapun Raz

    Bapun Raz Staff Member Administrator

    Threads:
    6,275
    Messages:
    31,412
    Likes Received:
    35,026
    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    India
    :eek:oops::eek:oops::eek:oops:
    I Think STB Problem...
    Try to reset first:)
     
  5. sunveer

    sunveer Registered

    Threads:
    285
    Messages:
    645
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Apr 7, 2011
    Location:
    New Delhi
    How to reset it
     
  6. Bapun Raz

    Bapun Raz Staff Member Administrator

    Threads:
    6,275
    Messages:
    31,412
    Likes Received:
    35,026
    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    India
    http://dreamdth.com/Forum/Thread-Software-Download-Trick-For-Tata-Sky

    Go to link and folllow the same steps coz TATA Sky and ADTV Using the same nds system
     
  7. sunveer

    sunveer Registered

    Threads:
    285
    Messages:
    645
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Apr 7, 2011
    Location:
    New Delhi
    :)
    My neighbour's cooler is exactly in front of my dish somewhat 6 feet distance on the terrace.
    Could that be a cause of this?[hr]
    Also ,please tell me what's the latest release number of STB.
    Mine is 257..
     
  8. Bapun Raz

    Bapun Raz Staff Member Administrator

    Threads:
    6,275
    Messages:
    31,412
    Likes Received:
    35,026
    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    India
    Oooh.................:wallnalsirmarna:
    U fool or i man?
    Its a big reason:smiles:
    So just side the cooler and ur problem solved:)
     
  9. sunveer

    sunveer Registered

    Threads:
    285
    Messages:
    645
    Likes Received:
    70
    Joined:
    Apr 7, 2011
    Location:
    New Delhi
    I have moved it but its still the same..:cry:
     
  10. Bapun Raz

    Bapun Raz Staff Member Administrator

    Threads:
    6,275
    Messages:
    31,412
    Likes Received:
    35,026
    Joined:
    Nov 3, 2010
    Location:
    India
    Ohhh my god..........:wallnalsirmarna::thinking:

    Press the right key,back key,bottom key and OK key simultaneously of stb only until the message light starts blinking. When the message light blinks,switch off stb from main power supply and then switch on.After that stb asks to select your language and then select the home tp check signal level and press blue button to save changes.

    Use dis and tell wht aftr dis?:cry: